When:
19 augustus 2015 @ 09:00 – 15:00
2015-08-19T09:00:00+02:00
2015-08-19T15:00:00+02:00
Where:
Sail-In
IJmuiden
Nederland
Cost:
Free
Sail-In IJmuiden @ Sail-In | IJmuiden | Noord-Holland | Nederland

Beleef SAIL-In bij Rijkswaterstaat (op het sluizencomplex IJmuiden)

 

De tallships varen vlak voor je langs als je op 19 augustus naar het sluizencomplex in IJmuiden komt. De schepen komen dan van de Noordzee en moeten door een van de sluizen in IJmuiden om over het Noordzeekanaal naar Amsterdam te varen. Je kan de aankomst en het schutten van de schepen van dichtbij meemaken: Rijkswaterstaat nodigt je uit om de SAIL-In te beleven op het sluizencomplex in IJmuiden. Hier lees je wat er allemaal te doen is die dag.

 

SAIL-In parade kijken op de mooiste plek

Naar verwachting gaan meeste tallships in de ochtend van 19 augustus tussen 09.00 uur en 14.00 uur door de sluizen van IJmuiden. Rijkswaterstaat heeft de mooiste plek van haar sluizencomplex ingericht om de binnenvarende tallships goed te kunnen bekijken. Vanaf de Middensluisweg heb je uitzicht op de Noordersluis en de Middensluis. Aan twee kanten komen de schepen voorbij als zij langzaam de sluiskolk invaren. Daar is een terras vanwaar je dit mooie schouwspel prima kan zien. Vanuit één van de vele gele zitzakken langs de kant, droom je weg naar de tijd dat er alleen nog maar tall-ships waren.

 

Rijkswaterstaat-paviljoen

Hier staat ook het Rijkswaterstaat-paviljoen met informatie over projecten van Rijkswaterstaat zoals de nieuwe zeesluis en de renovatie van de Velsertunnel. Verder is er allerlei kleinschalige horeca, muziek en zijn er activiteiten voor kinderen. Ook zal een shantykoor op gezette tijden een oud zeemanslied in zetten. Kortom: het wordt een mooie dag op het sluizencomplex. 

 

Bereikbaarheid Sluiscomplex bij SAIL-In

Op 19 augustus is het sluizencomplex alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers  en afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Wie vanuit Velsen-Noord komt, kan parkeren op de Noordersluisweg. Er is echter maar een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Wie op de fiets komt, kan ‘parkeren’ in een van de fietsenstallingen op het sluizencomplex.

 

Rijkswaterstaat en Sail

Natuurlijk werkt Rijkswaterstaat mee om SAIL 2015 tot een succes te maken. Dit doen we door mee te helpen aan de veiligheid op het water en te zorgen dat  de bereikbaarheid van het evenement goed is geregeld.

 

Naar Sail

Op Sail.nl krijgen bezoekers de meest actuele informatie over de beste manier om vanuit de eigen woonplaats naar de verschillende Sail-locaties te gaan. Met het openbaar vervoer, de fiets of de auto. Deze informatie is mogelijk gemaakt door de Praktijkproef Amsterdam. De Praktijkproef Amsterdam test op grote schaal innovatieve methodes om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen.

 

Meer informatie

Op www.rijkswaterstaat.nl/sail vind je meer informatie over dit evenement.